ISPOVIJEST

"Odrasla sam u disfunkcionalnoj porodici"

22.07.2021 - 19:04 | Zanimljivosti >> Kiosk

"Odrasla sam u disfunkcionalnoj porodici, sa traumama od svadja izmedju požrtvovane majke i lijenjog oca, tipičnog Balkanca.

Udala sam se za pametnog, sposobnog mladića sa 27 godina, a prije braka smo bili 3 godine u vezi. Kada me je zaprosio, ozbiljno sam razgovarala sa njim i rekla mu da moj pristanak shvati ne kao krunisanje, već kao početak naše veze, da imam strah od toga da će se promijeniti i vremenom me uzimati zdravo za gotovo. 

Rekla sam mu da, ako se to desi, zbog trauma iz djetinjstva će mi proraditi odbrambeni mehanizmi, jer sebi takav brak neću dozvoliti. Rekla sam da neće biti razgovora, da ću samo otići.

Izdržao je 2 godine. Kada je prvi put progundjao na moju molbu da iznese djubre, dok ja napravim večeru, oćutala sam. Kada sam shvatila da već dobrih 6 mjeseci riječima i djelima pokazuje da me ne poštuje, spakovala sam kofere i napustila ga. Sitnica za cijelu moju okolinu, za mene predskazatelj našeg budućeg života i nastavak trauma za mene. Otišla sam i ne kajem se ni trenutka."

(Ispovesti.com)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA