AKO VAM OVOG DANA NIKO NE PRILAZI, NEMOJTE DA SE ČUDITE - TADA IZGLEDATE NAJGORE: Naučnici otkrili kada smo "najružniji"

02.08.2021 - 18:43 | Zanimljivosti >> Kiosk

Naučnici su sproveli istraživanje i otkrili da postoji dan u nedjelji kada su žene najmanje lijepe, a za sve je krivo nekoliko faktora.

Da li ste znali da postoji dan u nedjelji kada su žene najmanje atraktivne? Naučnici kažu da baš na taj dan sve loše što ste uradili svom tijelu "dolazi na naplatu", pa zato nemojte da se čudite što vam se tada niko ne udvara...

Britanski istraživači su utvrdili da je sredina nedjelje pogubna za žene koje "vole da se opuste", odnosno da popiju koju čašu alkohola, časte se masnom, prženom hranom, kao i većom količinom slatkiša...

zena13

Oni su sproveli istraživanje, a čiji su rezultati bili vrlo zanimljivi. Ispostavilo se da je sreda najgori dan za ljepotu žena. Sredinom nedelje rezultati "pretjerivanja" se jasno manifestuju na licu onih dama koje umiju da uživaju u alkoholu. Kako su istakli, kritično vrijeme je srijeda popodne, kada po riječima stručnjaka, stres od prerade alkohola dostiže vrhunac. A šta se sve dešava u tijelu - potanko su i objasnili!.

Pa tako, vikendom se u organizam unosi određena količina alkohola koja se često kombinuje sa visokokaloričnim namirnicama, a u koje spadaju sve vrste pržene hrane, slatkiša... Ovakav "toksični" napad na organizam stvara dodatno opterećenje, koje još više dolazi do izražaja ako se niste naspavali - što je takođe česta pojava u noći između nedjelje i ponedjeljka,prenosi Mondo.

Ovo štetno dejstvo je najizraženije u srijedu. Stručnjaci kažu da sredinom nedjelje nivo vitalne energije naglo pada, usljed čega "opada" i naša ljepota, pa često izgledamo umorno i iscrpljeno. Četvrtak, petak i subota nam služe da se koža i generalno tijelo revitalizuju, a kako ponovo radimo iste stvari - pijemo alkohol i jedemo "lošu" hranu, ponovo počinje proces urušavanja...

Zanimljivo je da naučnici još uvijek nisu uspjeli da ustanove da li su muškarci podložni takvim promjenama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA