AKO SPAVATE BEZ GAĆA, JADAN VAŠ PARTNER: Doktor otkrio šta je NAJGORE što se dešava i posvađao 7 miliona ljudi

05.09.2021 - 18:29 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Da li je zdravije da spavate bez ili sa donjeg veša? Ovo pitanje je uzrok brojnih rasprava, a čak se i mišljenja stručnjaka razlikuju.

Dok jedni tvrde dana prvi način omogućavate tijelu da diše, sprječavate znojenje intimne regije i potencijalno razvoj bakterija i gljivica, drugi pak kažu da kvalitetan pamučni veš sprječava da do toga dođe, a istovremeno ne dozvoljava da se bacili i bakterije (koji potencijalno postoje na posteljini) prenesu na ovu osjetljivu regiju.

Doktor Entoni Jun, američki plastički hirurg je kategoričan - nikada ne treba da spavate bez gaća, a evo i zašto!

spavanje

On je u video koji je objavio na svom TikTok profilu objasnio šta se dešava dok spavamo i zašto nikako nije dobra ideja da u krevet idete "kao od majke rođeni".

"To je nehijenski!", kaže doktor i objašnjava da "prosječna osoba pušta vjetrove 15-25 puta dnevno".

"To može da se dogodi dok spavate, a naučna studija je dokazala da svaki put kada puštate gasove, zapravo izbacite i malu količinu fekalija u vazduh", kaže doktor.

"Ovo je čista istina. A studije potvrđuju i da ukoliko spavate u gaćama, te fekalije će završiti na tkanini. Zato, molim vas, poštedite svoje partnere i nosite gaće kada spavate."

Ovaj video je pregledan više od sedam miliona puta i izazvao je raspravu o tome da li je u redu puštati gasove pred partnerom i u spavaćoj sobi. Pa tako dosta njih je zaključilo da su onda vjerovatno veoma nepristojni, jer se ne ustežu da puštaju "goluba" pred bračnim partnerom,prenosi Mondo.

"Slušaj, srećno prdim u svom krevetu već 39 godina. Nećeš me promijeniti."

Korisnici ove mreže su nastavili da zbijaju šale na račun ispuštanja gasova u krevetu, pa je tako neko napisao:

"Prdim i slamam srce svojoj ženi svakog dana. Tako je, kako je", dok je jedan napravio i aluziju na gorespomenute brojke.

"15-20 puta dnevno? Bar na nakom polju postižem normu".

Ipak, nije zanemarljiv broj onih koji su se složili sa doktorom i istakli da je takvo ponašanje pred partnerom nekulturno, na stranu što ih potencijalno stavlja u zdravstveni rizik ispuštanjem fekalija...

@tonyyounmd

Why you should never sleep without underpants! ##learnontiktok ##tiktokpartner ##sleep ##shart ##fart

♬ Pumpkins - Clutch

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!