NSRS

Vukanović: Pričate o srpstvu, a narod gladan

15.09.2021 - 17:52 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Narodni poslanik u skupštini RS-a Nebojša Vukanović kazao je tokom današnje posebne sjednice NSRS-a da "nema jedinstva sa mafijom i kriminalom".

- Pričate o srpstvu i ćirilici, a imate firmu Prointer koja dobija milione, zašto ne napišete na ćirilici. Imate i televiziju "dvorsku" ATV koja dobija prednost u odnosu na ostale komercijalne televizije, sve piše latinicom - kazao je Vukanović, misleći na ATV koja je u vlasništvu porodice Dodik, piše BN.

On kaže da vlast u RS-u širi mržnju dok priča o srpskom jedinstvu.

- Optužujete da smo izdajnici, plaćenici, a vi širite mržnju, sve ste podijelili. Svaku ste stranku podijelili, a onda pričate o srpskom jedinstvu. Pričate o srpstvu, a narod gladan. Kažete da ste veliki Srbi jer ste na muci naroda odnijeli milione. Nema jedinstva sa mafijom i kriminalom - kazao je narodni poslanik Nebojša Vukanović tokom današnjeg skupštinskog zasjedanja.

On je naglasio da nema oporavka dok ne dođe pošten čovjek i poštena ekipa.

- Ne mogu da slušam da pričate o srpstvu, jer ste ogadili srpstvo i patriotizam. Ljudi se ježe od vašeg patriotizma - naglasio je Vukanović.

Podsjetimo, danas je na 21. posebnoj sjednici NSRS-a usvojen Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma. Za one koji su obavezni, a ne budu poštovali zakonske odredbe, propisane su prekršajne novčane kazne od 1.000 do 5.000 KM.

Klub Bošnjaka ovaj zakon smatra diskriminatornim te su najavili kako će tražiti zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
 
MOŽDA VAS ZANIMA