Prvo saopštenje porodice Marine Tucaković: "BILA JE SLABA I BOLESNA..."

20.09.2021 - 13:23 | Vijesti >> Aktuelno

Suprug i sin Marine Tucaković, Aleksandar i Milan Radulović, zahvalili su danas za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva i zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost i želje i da se sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

- Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana- naveli su članovi porodioce u saopštenju.

screenshot-16

Dodaju i da nije voljela pompu.

- Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara- naveli su suprug i sin.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mjesto događaja biće naknadno saopšteni pod okriljem uprave grada.

- Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru- zamolila je porodica.

Oni su naveli da je Marina Tucaković preminula 19. septembra u 67. godini života, usled komplikacija izazvanih oboljenjem kovid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom.

- Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspio da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina- naveli su.

Dodali su i da je svaki minut koji je Marina provela u bolnici za njih bio dug kao godina.

Ističu i da se ona uvijek odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali da je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom.

- Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja- napisali su članovi porodice.

Oni su zahvalili svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna i da im je značio svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima.

- Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cenjena i kao čovek i kao umetnik.Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osećaju ožalošćeno- naveli su Aleksandar i Milan Radulović.

Izvor:Blic

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!