Mijatović brutalno odgovorio Milanoviću: "Ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete reći OD***I OD BOSNE I HERCEGOVINE"

22.09.2021 - 21:34 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Potpredsjednik SDP-a, Vojin Mijatović, oglasio se večeras na svom Facebook profilu otvorenim pismom koje je poslao hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

- Jedan sam od ljudi koji smatra da je odnos sa susjednim zemljama na Balkanu ključna stvar pogotovo poslije prošlosti kojom se ne možemo ponositi baš svi zajedno.

Biću iskren jako sam se radovao vašoj izbornoj pobjedi čak smo pomogli putem posmatrača u Banja Luci gdje ste na istim biračkim mjestima pobijedili.

Nadao sam se da vašim dolaskom, stiže neko novo bolje vrijeme kako za Hrvatsku tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona.

Posljednje vrijReme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trebutak slabosti i politikanstva.

Nažalost vaše samokrunisanje i prvog u Hrvata pa i u BiH za govornicom Generalne Skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila.

Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čovjeka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.

U suštini žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnog dijela evropske ideje.

Uvaženi gospodine Milanović,

Da zaključim, vaše srednjovijekovne plemenske porive ostavljam vama, a ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete reći ODJEBI OD BOSNE I HERCEGOVINE, napisao je Mijatović.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!