I MIlanović kao Dodik: Komšić je u New Yorku predstavljao sebe - On ima sebične namjere i pravi štetu BiH

25.09.2021 - 12:52 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je u subotu u Varaždinu gdje je komentirao stanje Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom odgovorio je i predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću koj ije za njega kazao da "ima opasne namjere".

“Ako želite potjerati Hrvate iz BiH ili BiH otuđiti od njih onda ćete im uzimati temeljna ustavna prava i optuživati one koji se bore za temeljni kućni red da su rušitelji i uspoređivati ih s ratnim huškačima. Ne doživljavam ja to osobno. Bi li se narod i njegovi predstavnici, a ja sam samo jedan od njih, bi li se tako zalagali i ustrajali na tome da im se ne dira u to simboličko pravo da biraju svoga člana Predsjedništva da žele otići iz BiH? Odgovor je ne bi jer bi gledali isključivo prema Hrvatskoj”, zaključio je Milanović.

“Jedan mali broj ljudi se pristojno i sebično ugradio na neke položaje i ako se vratimo na temeljne postulate Daytona, da svaki narod bira svog predstavnika, onda za ove ugradbene elemnete nema mjesta”, poručio je.

“Netko je 90-ih bio ratni huškač, ponosan je na to, ali nikome nisam rekao da je četnik. Kod takvih stvari povlačim jednu crtu, ne idem preko toga”.

Zatim je komentirao predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića. “Komšić je predstavljao sebe u New Yorku, žao mi je zbog toga. Nema opasne već sebične namjere i radi štetu BiH”, dodao je hrvatski predsjednik. Sličnu ocjenu Komšićevog boravka u SAD-u dao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

“Istina ne pobjeđuje uvijek, ali istina ima dobre šanse”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na svoj boravak u SAD-u i kako je to doživljeno u Hrvatskoj te izjavu da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ratni huškač.

“Tu činjenicu on ne može promijeniti”, ponovio je Zoran Milanović.

“Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, što bi bilo da sam najpametniji?”, odgovorio je Milanović na optužbe srbijanskog ministra Aleksandra Vulina.

U New Yorku je boravila i bivša predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović.

“Grabar-Kitarović me nazvala mjesec dana prije odlaska u New York i ja sa sam rekao OK. Imala je dosta sastanaka tamo. To je bila njezina želja i to je određeno na tehnički način da nije ni bila u delegaciji, bila je prijavljena drukčije”, kazao je hrvatski predsjednik.

“Ljudska je narav nepredvidljiva”

Komentirao je i posljednja ubojstva u Zagrebu.

“Imali smo nasrtaj na socijalne radnike koji je završio fijaskom. Oprezno o tome. Nasilja će u obitelji biti, bitno je da ga stalno bude manje. Ljudska je narav nepredvidljiva, nasilna, pogotovo muškaraca, pogotovo kad polude, popiju, kad se osjećaju frustrirano, kad ih društvo odbaci. Tu vreba opasnost. Nasilni muškarci u određenoj dobi postaju opasni za sebe i svoju okolinu”, rekao je Zoran Milanović.

Dodao je da oružje treba učiniti još nedostupnijim. “Tamo gdje je puška, tamo je i metak i nesretan završetak.”

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!