Govedarica opleo po Dodiku i SNSD: Oni vode politiku koja Republiku Srpsku vodi u nestanak

13.10.2021 - 15:20 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Onaj ko nije u stanju da tako nešto prepozna taj ili je u teškoj zabludi ili svjestan neprijatelj sopstvenog naroda radi ličnog interesa

Član Predsjedništva SDS-a Vukota Govedarica kritikovao je politiku koju vode iz SNSD-a istakavši da joj se treba odlučno suprotstaviti. On je naveo kako su iz SNSD-a spremni prokockati i RS samo da sačuvaju sebe, svoje interese i imovinu.

- Onaj ko nije u stanju da tako nešto prepozna taj ili je u teškoj zabludi ili svjestan neprijatelj sopstvenog naroda radi ličnog interesa - rekao je Govedarica.
 
Projekat nezavisnosti RS u okvirima Daytonskog sporazuma koji propagira Dodik i SNSD, tvrdi Govedarica, mogu podržati samo politički diletanti, bezosjećajni prevaranti ili pak neko ko smatra da će se tim putem spasiti od enormne korupcije i afera koja izbijaju na sve strane kao pečurke poslije kiše.

- Srđan Mazalica mi liči da je u ovoj prvoj grupi za razliku od njegovog partijskog šefa. Dodiku i njegovoj partiji, ali i njegovim koalicionim partnerima, trebalo bi biti jasno i bez ikakvih predrasuda kazati da ne mogu dobiti podršku za svoju politiku jer je to politika koja Republiku Srpsku vodi u nestanak - istakao je Govedarica.

On je rekao i da je SNSD u prošlosti bila politička organizacija koja je, što direktno što indirektno učestvovala u svim prenosima nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH, što je u ovom momentu, tvrdi Govedarica, manje bitno, prenosi RTRS.

- Sada je najbitnije upozoriti Dodika i njegove režimlije da se odgovorna politika prema narodu kreira na bazi posledica koje proizilaze iz takve politike. Posledica u ovom slučaju je međunarodna intervencija koja će da izazove vanredno stanje u Republici Srpskoj. U takvom ambijentu za koji Srbi u BiH nemaju saveznika, može se očekivati nova međunarodna konferencija o Bosni i Hercegovini - rekao je Govedarica.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!