Muriz Memić će danas biti svjedok u slučaju stradanja Dženana

14.10.2021 - 07:40 | Vijesti >> Aktuelno

U Sudu Bosne i Hercegovine danas će biti nastavljeno suđenje u slučaju stradnaja mladića Dženana Memića.

Kao svjedok, pozvan je njegov otac, Muriz Memić koji se pet godina bori za istinu.

"Pozivate se u svojstvu svjedoka u Krivičnom predmetu ovog suda koji se vodi protiv optuženog Zijada Mutapa i drugih, optuženih za počinjenje krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima protuzakonuto posredovanje... pomoć učinitelju poslije učinjenog djela, spriječavanje dokazivanja i davanja lažnog iskaza, a sve po optužnici Tužilaštva BiH od 9. 7. 2021. godine koja je potvrđena 19.7..2021. godine", navodi se u pozivu Suda BiH.

Iz grupe Pravda za Dženana Memića su poručili:

"Uz Muriza, do kraja!".

Podsjetimo, Alisa Mutap - Ramić, njen otac Zijad Mutap, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović i Josip Barić uhapšeni su početkom ove godine i zadržani u pritvoru.

Nakon toga, Sud BiH je donio odluku da ih pusti iz pritvora na slobodu uz određene mjere zabrane. Tako, primjera radi, Alisa je mogla iz svoje Opštine Stari Grad otići samo u Općinu Centar i to radi pregleda kod doktora jer je trudna.

Njima su ukinute skoro sve mjere zabrane prije dva dana. Samo je ostala jedna - optuženi se ne mogu međusobno sastajati.

Novi.ba/Radio Sarajevo

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!