Stanje na putevima u BiH: Smanjena vidljivost zbog magle, učestali odroni zemlje ili kamenja

16.10.2021 - 08:01 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

U Bosni i Hercegovini kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog jutarnje magle vozači se upozoravaju na smanjenu vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

- Skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja i savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na autoputu A-1, na dionicama Kakanj-Visoko (most u naselju Dobrinje) i Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sporije saobraćanje, zbog izvođenja sanacionih radova, aktuelno je i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce, Topčić Polje-Žepče, Grude-Ljubuški, Livno-Šuica, Hutovo-Stolac i Jezero-Šipovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Izvor:BIHAMK

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!