REAKCIJA

Šarović: Dodik treba ozbiljno da se zamisli nakon izjave Aleksandra Vučića o BiH

19.10.2021 - 17:49 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Održan je sastanka lidera stranka opozicije iz RS, a medijima se obratio predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

"Današnji zaključak je da nastavimo aktivnosti pripreme koje se tiču protesta i poslije protesta, s obzirom na to da aktuelna vlast nije ispunila nijedan od zahtjeva okupljenih građana. Ni kada su u pitanju ostavke, procesuiranja odgovornih za razne zloupotrebe. Nije ispunjen osnovni zahtjev koji se odnosio na sprečavanje medijskog mraka u RS-u", najavio je Šarović, koji je dodao kako se opozicija snažno protivi svakoj aktivnosti koja dovodi u opasnost RS i BiH, te da će podržati isključivo legitimno prenošenje nadležnosti, a to je u Parlamentu BiH.

"Jednostrane odluke, odluke koje bi prizivale rat su apsolutno neprihvatljive. Nasilno i bilo koja druga metoda koja bi dovela u pitanje živote ljudi, prizivala haos, za nas su potpuno neprihvatljive", rekao je Šarović.

"Izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je takva da predsjednik SNSD-a treba ozbiljno da se zamisli. On je rekao da je za poštivanje Dejtona, te suvereniteta i teritorijalnog integireta BiH. Za njega je neprihvatljiva bilo kakva odluka koja bi ugrozila mir i sigurnost u BiH, ali i cijelom regionu", naveo je Šarović.
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!