TOKOM SLAVLJA

Nogometni savez Kosova će uložiti žalbu UEFA-i zbog natpisa na majicama igrača Srbije

16.11.2021 - 16:25 | Sport

Nogometni savez Kosova najavio je da će uputiti žalbu UEFA-i zbog, prema njihovom mišljenju, nacionalističkih simbola i natpisa na majicama igrača Srbije tokom proslave pobjede u Portugalu i plasmana na SP.

Nemanja Radonjić, Stefan Mitrović i Dušan Vlahović nakon pobjede protiv Portugala fotografisali su se na terenu stadiona Da Luž s podignuta tri prsta, dok su na majicama koje su nosili Radonjić i Vlahović bili ispisane riječi "Veseli se srpski rode", piše Klix.ba

"FFK će uložiti žalbu UEFA-i zbog poteza srbijasnkih nogometaša, koji su se nakon utakmice sa Portugalom pojavili u dresovima sa iredentističkim i nacionalističkim natpisom", navodi se u saopćenju Nogometnog saveza Kosova.

screenshot-46

"U pjesmi se pominju gradovi u dvije susjedne države Srbije, Prizren na Kosovu i Rumija u Crnoj Gori i to je neprihvatljivo. Takva provokacija i nacionalistička gestikulacija nije u skladu sa evropskim vrijednostima, ali je samo dio srpskih šovinističkih i osvajačkih snova i misli", navodi se u dodatnom pojašnjenju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!