U šumi kod Cazina uhapšen Almir Čović, krio se da ne bi išao u zatvor zbog silovanja

19.11.2021 - 19:05 | Vijesti >> Crna hronika

Policijski službenici iz Cazina su uhapsili danas Almira Čovića iz ovog mjesta koji se skrivao u šumi, u blizini hrvatske granice, kako bi izbjegao izdržavanje kazne zatvora koja mu je presuđenja zbog kaznenog djela "silovanje", piše Klix.ba.

Službenici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine - Jedinice za specijalističku podršku i Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu su 19. novembra 2021. godine u popodnevnim satima, u zajedničkoj operativnoj aktivnosti koja je provedena na području općine Cazin, lišili slobode jedno lice, radi prinudnog sprovođenja na izdržavanje kazne zatvora.

Oni su postupajući po naredbi Općinskog suda u Cazinu, nakon opsežnih operativnih aktivnosti i duže opservacije terena, lišili slobode Almira Čovića koji se skrivao na nepristupačnom terenu u šumi u blizini granice sa Republikom Hrvatskom, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i šest mjeseci, koja mu je izrečena pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Bihaću, zbog krivičnog djela "silovanje".

Čović je višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela, za šta je pravosnažno osuđivan 19 puta, sklon je bježanju od policijskih službenika, nasilničkom ponašanju, odnosno napadima na ovlaštene službene osobe, prilikom čega je jednom i upucao policajca.

On je nakon dokumentovanja lišenja slobode sproveden do Kazneno popravnog zavoda.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!