Vučić: Kako to da Albanci mogu pričati o ujedinjenju, a Srbi ne mogu? Šta da Srbija i RS to kažu?

24.11.2021 - 13:22 | Vijesti >> Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će uputiti pismo svim šefovima država i vlada u kojem će tražiti da mu pruže objašnjenje kako je moguće da Albin Kurti govori o sopstvenoj želji za ujedinjenjem Kosova i Albanije i da niko na to ne reaguje.

“Moje pismo će sadržati jedno prosto pitanje: Da li to znači da ćete tako da šutite i nećete da reagujete ako neko odavde govori o ujedinjenju sa nekim drugim?

Zato pitam, po kom principu će to Albancima biti dozvoljeno, a Srbima zabranjeno”, kazao je Vučić tokom obraćanja medijima pred odlazak u Moskvu, gdje ga sutra očekuje razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Vučić kaže da će tražiti objašnjenje od šefova država i vlada na to pitanje.

“Šta bi rekli da neko iz Srbije ili Republike Srpske tako kaže?

Ili oni koje ste rađali i pokušavali da ih pravite i prije 2008. godine mogu da rade sve? Ja ću da se drznem i da pitam kako bi reagovali da takve neodgovorne izjave dolaze iz Beograda? Šta to znači, da imate pravo na neodgovornost ako ste Albanac, ako pripadate nekim drugim narodima, a da nemate nikakvo pravo na iste aršine ako ste Srbin? Samo to želimo da čujemo”, kazao je Vučić.

Izvor:Raport

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!