SNIJEG PRAVI PROBLEME

SRBIJA: Autobus sa putnicima sletio s puta kod Kremne; kolaps i ka Zlatiboru, šleper se popriječio

03.12.2021 - 17:19 | Vijesti >> Region

Na magistralnom putu od Užica ka Zlatiboru došlo je do saobraćajne nezgode, što je uz snijeg koji intenzivno pada napravilo veliki zastoj u saobraćaju, javlja Telegraf.rs.

- Ponovo se poprečio šleper. Sve stoji, formirane su ogromne kolone. Čekamo duže od pola sata kako bi nastavili put. Plašimo se ako sneg nastavi da pada da će biti još gore - rekao je jedan od vozača za RINU.

Međutim, ovo nije jedina saobraćajna nezgoda jer je na putu za Taru u blizini sela Kremna, autobus pun putnika sletio sa puta. Pretpostavlja se da su uzrok snijeg i klizav kolovoz. Nema povrijeđenih lica, a svi putnici su na bezbjednom i čekaju da po njih dođe drugi autobus.

Iz Puteva Užice kažu da su sve raspoložive ekipe ma terenu i rade na čišćenju puteva. Još jednom apeluju na sve vozače da se za volanom ponašaju u skladu sa uslovima na putu.

- Dešava se često da dok mašine čiste nestrpljivi vozači pokušavaju da prođu jer ne žele da čekaju, tada nastaje još samo veći kolaps, a putarima dodatno otežava posao. Saobraćajna kultura u ovim momentima od presudnog je značaja - rekao je Leko Korićanac direktor Puteva Užice.