NOVAK ĐOKOVIĆ SE NAPOKON OGLASIO: "Osjetio sam potrebu da ovo uradim" ODLUČIO DA ODGOVORI SVIMA

12.01.2022 - 07:48 | Vijesti >> Region

Novak Đoković, srbijanski teniser oglasio se prvi put o rezultatima pozitivnog PCR testa. Njega je javnost ovih dana kritikovala jer se saznalo da je bio zaražen koronavirusom u decembru, ali se uprkos tome kretao.

On se sada oglasio i - izvinio zbog svog poteza.

"Želim odgovoriti na dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u decembru. Ovo je dezinformacija koja se treba ispraviti, posebno kako bi se umirila zabrinutost u vezi s mojim prisustvom u Australiji, ali i odgovorilo na bolna pitanja za moju porodicu.

U Beogradu sam 14. decembra bio na košarkaškoj utakmici, poslije koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imalo pozitivan test na koronavirus.

Iako nisam imao simptome, izvršio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a kao dodatnu mjeru opreza, napravio sam i službeni i odobreni PCR test tog istog dana.

Sljedećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu, kako bih dodijelio nagrade djeci -te sam napravio brzi antigenski test prije odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan. Nisam imao simptome, osjećao sam se dobro, i obavještenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek poslije tog događaja.

Sljedećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu, kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam učestvovanje na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe. Osećao sam obavezu odraditi intervju za L'Équipe, jer nisam htio iznevjeriti novinara, ali sam se držao mjera socijalnog distanciranja, i nosio sam masku - osim za vrijeme snimanja.

Poslije intervjua i snimanja otišao sam kući u izolaciju na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u procjeni, te sam trebao odgoditi intervju", napisao je Đoković.