EF. DUDIĆ SE DANAS U PRIBOJU OBRATIO VUČIĆU, evo šta je rekao: Navukli ste bijes na sebe jer sve što obećate to i ispunite

12.01.2022 - 13:27 | Vijesti >> Region

Muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef. Dudić poručio je danas u Priboju da će učiniti sve da pripadnici islamske vjeroispovijesti u ovom gradu poštuju državu Srbiiju, prenosi Avaz

Dudić je obraćajući se građanima Priboja u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao da ta vjerska zajednica i oni koji su, kako je kazao, u Božjoj službi, na određeni način snose dio odgovornost za stanje u Priboju, kada je riječ o podignutim tenzijama u međunacionalnim odnosima.

Dudić je istakao da je Vučić, navukao i određeni bijes, jer, kako mu je kazao, "sve što obećate, vi i ispunite".

- Predsjednik države je poput vjetra u leđa. Ja čvrsto vjerujem da je, sve što je rekao, rekao iz srca. Doduše, predsjedniče, navukli ste jedan bijes, jer sve ono što obećate, to i ispunite. Onda ljudi, kada se 50 godina nije ništa radio, od vas sve traže. Zato budite ponosni da ste napravili više puteva nego za prethodnih 50 godina. 12.500 radnih mjesta je u prethodnoj godini bilo i smatram da je to od izuzetnog značaja, i da to treba iskoristiti, kako naša mladež ne bi radila u tuđim državama, nego ostala ovdje - rekao je ef. Dudić.

Iskazao je i nadu da će, uz Vučićevu pomoć, biti izgrađena džamija.

- Treba da ostanete upisani kao predsjednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju - istakao je muftija.

Ef. Dudić je poručio da su najbolji među njima oni koji čine dobro drugim ljudima, a da su najgori, kako je kazao, oni koji drugim ljudima čine loše.

- Nastavite da poštujete generacije vjernika koji će graditi a ne razvaljivati, voljeti, a ne mrziti, koji će dobrim uzvraćati dobro... - rekao je ef. Dudić.

Poručio je da Islamska zajednica u Srbiji nikada od toga neće odustati i istakao da svako ima neku manjkavost, ali da jedni bez drugih ne možemo.

- Neka ovaj svijet bude arena takmičenja, a na onom neka presuđuje Bog prema pravdi. Učinit ćemo sve da naši vjernici u potpunosti poštuju ovu državu, jer drugu nemaju - rekao je ef. Dudić.

Video pogledajte OVDJE

Izvor:Avaz