
STARI RECEPT ZA NAJMEKŠE UŠTIPKE: Postoji trik da uopšte NE UPIJAJU ULJE, a evo kako - KAD IH STAVLJATE U TAVU PRVO URADITE OVO (RECEPT)
Mogu biti slani ili slatki doručak, odlično idu uz domaći čaj od nane
Uštipci podsjećaju na zimska jutra, na detinjstvo na slatki i slani doručak, na dom i porodicu... Zbog toga nema osobe koja ne voli da jede uštipke.
Predstavljamo vam stari recept za ovaj savršen doručak, kao i trik kako da napravite uštipke koje "ne piju" ulje.
Sastojci: 250 ml kiselog mlijeka, 4 jaja, 12 kašika belog brašna, 10 g praška za pecivo, 2 dl ulja.
Umutite jaja ohlađena na sobnoj temperaturi i pomešajte ih s kiselim mlijekom. Dobro izmješajte pa jajima s kiselim mlekom postepeno, dodajte brašno i to kašiku po kašiku i prašak za pecivo. Ostavite da stoji oko deset minuta i promješajte.
Zagrijte ulje u dubljoj posudi za pečenje ili u tiganju. Ulje mora biti vruće kako se uštipci ne bi "napili" ulja.
Kašikom vadite uštipke i pecite ih dok ne pozlate. U posudi ne smije biti "gužva" kako se ne bi snizila temperatura ulja.
Zadnje objavljeno
Praktična žena
OVAKO SE ČISTE STARE RINGLE - TVRDOKORNA MASNOĆA NESTAJE ZA 15 MINUTA: Samo namažite ovom smjesom i sačekajte rezultat

KUHARI OTKRILI NAJBOLJI RECEPT ZA TIJESTO ZA PIZZU: Ima edna caka, oni dodaju 1 sastojak (RECEPT)
Praktična žena
OVAKO SE ČISTE STARE RINGLE - TVRDOKORNA MASNOĆA NESTAJE ZA 15 MINUTA: Samo namažite ovom smjesom i sačekajte rezultat
Praktična žena
POSADITE MALINE NA TERASI SVOG STANA, NE TREBA IM VELIKA NJEGA: Uspijevaju i početnicima, 1 TRIK ZA DOBAR UROD
Praktična žena
ŠTA JE ZMIJA ČUVARKUĆA I ZAŠTO NIKAKO NE SMIJETE DA JE UBIJETE: Ako je vidite, ne dirajte je
Kiosk
VANREDNA ODLUKA PRODUKCIJE - VELIKI OBRT VEČERAS: Noć koja mijenja tok cijelog rijatija, evo šta se sprema (FOTO)
Show
Komentari
NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!