Nestalog Mateja sada traže i dronovi: U potragu se uključila i policija iz Pančeva, Požarevca i Smedereva

15.01.2022 - 08:08 | Vijesti >> Aktuelno

Prema rekonstrukciji i snimcima sa kamera, Mateju se trag izgubio desetak minuta po izlasku iz "Gotika" - navodi izvor blizak istrazi.

Policija je i u petak, 15. dan od nestanka mladog Splićanina Mateja Periša (27) nastavila istragu, ali i pretragu Save i Dunava, kao i Velikog ratnog ostrva, ali i priobalje obje rijeke.

U jednom od čamaca žandarmerije izvjesno vrijeme proveli su i ministar MUP Srbije Aleksandar Vulin, otac nestalog mladića Nenad Periš, načelnik beogradske policije Veselin Milić i komandant Žandarmerije Dejan Luković.

Oni su na licu mjesta mogli da vide kako se odvija potraga i šta se sve preduzima kako bi se rasvjetlio Matejin nestanak. Komandant Ronilačke jedinice Igor Grčić objašnjavao je detalje pretrage proteklih dana, koja, bez obzira na loše vrijeme, nijednog trenutka nije stala.

Ministar Vulin, kao i ostali čelnici srpske policije, upoznali su mladićevog oca sa svim onim što je prikupljeno u dosadašnjoj istrazi za nestalim Matejem. Prezentovali su mu i materijalne tragove.

Policija je i u petak, osim pretrage korita obje rijeke, za šta se i dalje koristi sonar koji su građani ustupili istražnim organima, “češljala” i pozicije mladićevog telefona, kako bi se do najsitnijih detalja rekonstruisalo njegovo kretanje prije i posliije njegovog nestanka. Pored toga, nepristupačan teren nadlijeću dronovi, koji snimaju sve, pa se kasnije i ti snimci analiziraju.

Prije dva dana u pretragu priobalja reke osim pripadnika beogradske policije, priključili su se i njihove kolege iz Pančeva, Požarevca i Smedereva. Sve vrijeme, takođe, pripadnici udruženja “Mreže za opasnost Srbije” uz pomoć termovizijskih kamera pretražuju teren.

Mladi Splićanin nestao je u zoru 31. decembra kada je izašao iz kluba “Gotik” i, kako se pretpostavlja, krenuo do iznajmljenog stana na Dorćolu da “nešto uzme”.

Njegovo kretanje zabilježilo je nekoliko sigurnosnih kamera, na više objekata. Posljednji put, kako se sumnja, uočen je kod restorana “Sava Nova” kako silazi stepenicama ka rijeci. Od tog trenutka njega nema.

– Prema rekonstrukciji i snimcima sa kamera, Mateju se trag izgubio desetak minuta po izlasku iz “Gotika” – navodi izvor blizak istrazi.

Inspektori srpske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Matej rekao sestri svog prijatelja prije nestanka, jer je u noći između 30. i 31. decembra posljednji telefonski razgovor imao upravo s ovom Splićankom. S njom se čuo neposredno prije odlaska iz kluba “Gotik”, poslije kojeg mu se gubi svaki trag. Ona je policiji, navodno, rekla sve što je znala, ali je naglasila da je Mateja slabo čula od muzike iz “Gotika”, u kojem se nalazio.

Izvor: Kurir/Objektiv