Drugovi otkrili Nenadu Perišu zašto nisu odmah potražili Mateja

15.01.2022 - 09:06 | Vijesti >> Aktuelno

Nenad Periš, otac Matej Periša, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kaže da još ne gubi nadu da će sa živim sinom vratiti kući.

Gotovo svakog dana Periš je u kontaktu sa prijateljem njegovog sina.

- Ne čujem se sa svima njima već samo sa jednim. Uvjeren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su "mislili da priča sa nekim". To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primijetio neobično. Vjerovatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji - kaže Periš i dodaje da ih ni za šta ne krivi jer su "oni došli da se provedu u Srbiji".

Otac nestalog mladića iz Splita kaže da je obavješten da je posljednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

- Matej je nju posljednju zvao. Koliko znam tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon- tvrdi Nenad Periš.

Izvor:Kurir