Ovo nije dobro! Evo šta znači kada SANJATE da vam OPADA KOSA!

15.01.2022 - 15:52 | Porodica i zdravlje >> Zanimljivosti

Kosa se može sanjati na različite načine, možete sanjati da je šišate, da je farbate, da je češljete, a najstrašnije je sanjati opadanje kose – to može biti pravi košmar.

Ovakva vrsta sna je slična snu u kome ispadaju zubi. Ovo su neke od najčešćih košmara koje smo svi barem jednom imali.

Tumačenja sna o kosi i o gubitku kose uglavnom zavisi od toga kako ste konkretno sanjali. Koji su detalji iz sna kojih se sjećate? Kakvo je bilo raspoloženje sna? Da li ste se osjećali uplašeno, raspoloženo, da li ste imali neki loš predosjećaj?

Sve ovo može biti od pomoći da bi ste otkrili šta ovaj san znači. Kroz snove podsvijest nam govori o nekim događajima koji se mogu dogoditi. Ne u smislu da je podsvijest u stanju da osjeti kako će se tačno nešto odigrati, već je na nivou predosjećaja o mogućim događajima u budućnost i vašoj ulozi i vašim osjećanjima u njima.

Zato se često preporučuje da svakodnevno pišete dnevnik snova. Vaš dnevnik treba da se nalazi na noćnom stočiću i da prvu stvar koju uradite tokom dana bude upisivanje onoga što ste sanjali.

Što duže odlažete tumačenje vašeg sna, to će vam trebati više vremena da se prisjetite njegovih detalja. Zato postoji vjerovanje da kada sanjate san i probudite se ujutro, nipošto ne treba da pogledate kroz prozor, jer ćete ga na taj način odmah zaboraviti.

Sanjati opadanje kose

Kosa pored toga što prekriva ljudsku glavu, ima veze i sa našim emocijama. Zato je muškarcima teško pada kada počnu da ćelave, ili neke žene ne mogu da se odluče na to da skrate svoju kosu.

Kosa ima veze sa tim kako smo se osjećali u nekom prošlom periodu, mislima koje su se tad kod nas rađale. Ne raste nam samo kosa, rastu nam i misli iz glave.

Zato sanjati opadanje i gubitak kose znači i da se gube te ideje, da se planovi neće ostvariti. Ovaj san se tumači i tako da ćete izgubiti kontrolu nad situacijom, da će vas neko bitan u vašem životu napustiti, da ćete imati problema sa kreativnošću i motivacijom.

Gubitak kose ukazuje i na strah od smrti, napuštanja, starosti, nemoći. Raspoloženje koje je često u vezi sa ovim snom upravo i jeste osjećaj bespomoćnosti.

Opadanje kose ima veze i sa gubljenjem fizičke privlačnošću i simbolički sa gubljenjem snage. Zato je još jedno značenje ovog sna strepnja zbog da će vas partner napustiti zbog seksualnih problema koje možda imate, ili kojih se plašite.

Takođe, možete osećati strah da niste više privlačni vašem partneru kao ranije, ili ako ste sami da nećete biti u mogućnosti da nađete partnera, jer sami sebe ne shvatate atraktivnim.

No, postoji jedno tumačenje gde sanjati opadanje kose nije negativno, već upravo suprotno. Gubljenje kose znači promena, što znači da će vam se u narednom periodu dogoditi nekakva transformacija.

Ako budete biti savjesni i ako budete mudro odlučivali opadanje kose može značiti da vas očekuje jedan lijep i sretan period, jer gubitak kose ne mora biti samo simbol starenja i gubljenja fizičke lepote.

San u kome neko drugi gubi kosu

Sanjati opadanje kose kod nekog drugog ukazuje na vaš odnos sa tim drugim. Vrlo je vjerovatno da ste sa tom osobom koju ste sanjali posvađani ili da niste u najboljim odnosima.

Možda nešto toj osobi prećutkujete, a ne bi trebalo. Ovakav san treba da vas podstakne na to da vi prvi pokrenete kontakt, kažete kako se osjećate i pokušate da taj komplikovani odnos razrešite.

Jeste da je ponos nekad jak, ali ne treba da čekate na drugog da odreaguje, jer život je prekratak da biste bili ponosni za stvari koje u suštini nisu bitne. San u kome nekome opada kosa, je odličan podsetnik da vaše drage osobe neće zauvijek biti tu.

Sanjati da češljate kosu i opadanje kose

Kad je u pitanju ovaj san, simbolika je prilično prosta, češljanje služi da kosu održimo zdravom i urednom. A san u kome češljate kosu pokazuje da je red da sredite neke stvari u svom životu.

Očekuje vas veliko sređivanje, bilo da je u pitanju renoviranje, sređivanje stana ili generalno sređivanje života, koje svakko treba obaviti s vremena na vrijeme, kako biste znali da ste ostali na pravom putu.

Nemojte se brinuti, češljati kosu nema nikakav loš predznak, sem ako prilikom četkanja ne povučete veliki pramen kose.

Šta znači ako sanjate da siječete kosu?

Ukoliko sanjate da ste se sami odlučili na to da isečete kosu, to znači da ćete se u narednom periodu donositi odluke u afektu. Možda ćete se naglo odlučiti da prekinete neke odnose, ili ćete brzo dati otkaz.

Sve u svemu, ovaj san pokazuje da će doći do naglog i gotovo nasilnog prekida u vašem životu. To ne mora značiti da će odluka biti loša, možda već neko vrijeme želite da promijenite odnos sa nekim, ali za to do sad niste imali hrabrosti.

Takođe, kada je ovaj san u pitanju, pratite svoja osećanja. Da li ste bili zadovoljni rezultatom kad ste sebi isekli kosu ili ste se osjećali razočarano i da ste pogriješili? To može biti veoma dobro predskazanje šta će se dogoditi nakon vaše nagle odluke.

Sa druge strane, ako sanjate da vi nekom drugom  siječete kosu, to znači da se trudite da nekoga kontrolišete i da donosite bitne odluke u njegovo ime. Ovakva situacija se ni na koji način ne može dobro završiti.

Moguće je da pokušavate da manipulišete nekim ili da želite da mu pomognete, sve iz najbolje namjere. Koji god da je vaš motiv i za vas i za druge će biti najbolje ako sa tim prestanete.

Sanjati da vama neko siječe kosu, je jednako loš san kao sanjati opadanje kose. Ovaj san ukazuje na bespomoć, na osjećaj da vi niste u stanju da sami dovedete svoje odluke i da neko upravlja sa vama jer se vi ne osećate dovoljno snažno i niste u stanju da preuzmete kontrolu.

Morate se izboriti za sebe i nemojte dopuštati bilo kome da vam govori šta da radite, sem ukoliko niste tražili savjet.

(najzena.rs)

BONUS VIDEO: