VUČIĆ NA REFERENDUMU KOMENTARISAO SLUČAJ ĐOKOVIĆA: Bijesan poslao žestoku poruku - zbog 1 rečenice im neće biti dobro

16.01.2022 - 09:30 | Vijesti >> Region

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, jutros je obavio svoju građansku dužnost i izašao na referendum koji se danas održava u Srbiji o promjenama Ustava u oblasti pravosuđa.

Vučić je glasao na glasačkom mjestu 140 u vrtiću "Tesla-nauka za život" na Novom Beogradu. 

Nakon toga oglasio se povodom odluke suda da deportuje Novaka Đokovića.

- Da 11 dana maltretirate najboljeg tenisera, pa da mu 11 dana uručite odluku koju ste donijeli prvog dana. Oni misle da su ovim desetodnovenim maltretiranjem ponizili Đokovića, a oni su zapravo ponizili sebe - rekao je Vučić i dodao:

- Da ste rekli onaj koji nije vakcinisan nema pravo da uđe. Novak ne bi došao ili bi se vakcinisao. A, ne ovo šikaniranje i maltertiranje koje je trajalo 11 dana.

O samom suđenju Vučić je rekao:

- Vidjeli ste u samom besmislenom sudskom procesu koliko tužilac laže. Oni lažu jednostavno. Rekli su da je ispod 50 odsto vakcinisano u Srbiji. Nemojte da lažete! Taj broj je 58 odsto, to je mnogo više nego u brojnim zemljama EU.

Srbija neće na isti način uzvratiti sportistima iz Australije.

- Oni dolaze na atletsko prvenstvo, i pokazat ćemo da smo bolji od australijske vlade, a hvala australijskom narodu za koji sam siguran da vole Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali su unizili sebe, i on može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave pogleda svakoga u oči - poručio je Vučić, prenosi Kurir.