"ZA NAS SI ANĐEO KOJI ZEMLJOM HODA" Potresna poruka oca male Sofije, čijem hitnom liječenju je Đoković nesebično pomogao

16.01.2022 - 20:22 | Sport

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković deportovan je iz Australije, nakon što ga je vlada ove zemlje nakon skandaloznog tretmana proglasila osobom visokog rizika.

Tokom ovog traumatičnog iskustva u Australiji, Đoković je dobijao brojne poruke podrške od svojih kolega tenisera, ali i ostalih sportista i javnih ličnosti.

Stefan Markuljević ne spada u red poznatih ličnosti, ali njegova poruka podrške sigurno nije ništa manje značajna Novaku, naprotiv.

Riječ je o ocu male Sofije (2), koja se septembra 2020. godina našla u velikoj životnoj borbi, a tom prilikom je u pomoć priskočio i srpski teniski as.

Podsjetimo, Đoković je tada finansirao privatni let kojim je mala Sofija otputovala u SAD, gdje je zbog ozbiljnosti situacije morala da ode po hitnom postupku i primi terapiju najskupljim lijekom na svijetu - Zolgensmom.


Zahvaljujući Novaku, tretman je na kraju i realizovan.

"Ovu bitku si pobeijdio onog dana kad si pomislio da se u nju i upustiš. Velika je nepravda da tebe, kao najboljeg sportistu na planeti, koji je došao samo da igra tenis, tretiraju kao zatvorenika. Za našu porodicu si anđeo koji zemljom hoda, srećni smo i ponosni što živimo u eri jednog velikog čovjeka i sportiste kao što si ti", emotivna je poruka Stefana Markuljevića.

Mala Sofija je u Los Anđelesu provela osam meseci i danas je jedna vesela devojčica.

Izvor: Kurir