Dodik se oglasio nakon informacije da se sprema atentat na Vučića: Evo šta je kazao

21.01.2022 - 20:25 | Vijesti >> Aktuelno

Kaže da je jasno kako raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija

Nakon što je MUP Srbije dobio informaciju o postojanju operativnih saznanja da organizovana kriminala grupa na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer ima za cilj ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, reagovao je i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Dodik je kazao kako je jasno da raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija.

- Nigdje nije zabilježeno da mafija na tako gnusan način pokušava da se obračuna sa predsjednikom države kao što se to već godinama radi prema Aleksandru Vučiću. Jasno je da raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija, na čelu sa Vučićem, spremna i odlučna da se bori protiv organizovanih kriminalnih grupa - rekao je za Srnu Dodik.

Prema njegovim riječima, takvim kriminalcima odgovora bezakonje, nasilje i urušena politička stabilnost u Srbiji i za to im veliku smetnju predstavlja Vučić koji to nedozvoljava.

Podsjetimo, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da su posredstvom Europola dobili informaciju 14. januara pod oznakom 'hitno', od jedne zemlje članice EU.

- Obaviješteni smo o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za svoj cilj ima atentat na predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića - kazao je Vulin.

(Oslobođenje)