OGLASIO SE

Dodik: Užasavajuća informacija o atentatu na Vučića, mafiji smeta jaka Srbija

21.01.2022 - 22:11 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: BETA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je "užasavajuća" informacija koju je dobilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije o navodnom postojanju operativnih saznanja da organizovana kriminala grupa, na čijem je čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer, ima za cilj ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Nigdje nije zabilježeno da mafija na tako gnusan način pokušava da se obračuna sa predsjednikom države, kao što se to već godinama radi prema Aleksandru Vučiću“, kazao je Dodik, prenijeli su banjalučki mediji.

Prema njegovim riječima, “jasno je da raznim kriminalcima i članovima mafije smeta jaka Srbija, sa Vučićem na čelu, spremna i odlučna da se bori protiv organizovanih kriminalnih grupa“.

Dodao je da takvim kriminalcima odgovora “bezakonje, nasilje i urušena politička stabilnost u Srbiji i za to im veliku smetnju predstavlja Vučić, koji to ne dozvoljava”.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su od Evropske policijske službe (Europol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsjednika Srbije i dodao da će policija učiniti sve da sačuva njegovu sigurnost.

On je naveo da su pripadnici policije i predstavnici Europola pokrenuli akciju otkrivanja identiteta svih pripadnika te organizacije i da su saznali da je na njenom čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer – za kojim je Srbija već raspisala potjernicu.

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!