DJEVOJČICA PREŽIVJELA

Tragedija: Banjalučanin se utopio u Australiji spašavajući šestogodišnju kćerku

25.01.2022 - 22:56 | Vijesti >> Crna hronika

Banjalučanin Branko Radulović (49) utopio se jučer na popularnoj plaži u Adelaideu u Australiji, pokušavajući da spasi svoju šestogodišnju kćerku, koju su valovi odnijeli daleko od obale.

Kako je za australske medije rekao očevidac događaja Michael Naper, koji je u tom trenutku boravio sa unucima na plaži, djevojčica se nalazila u čamcu na napuhavanje, kada su je valovi odnijeli od obale, a da je za njom u vodu ušao muškarac.

"Potrčao sam da ga stignem. Prije nego što sam uspio doći do njega, djevojčica je skočila iz čamca u njegovo naručje. Pokušavao je da je spasi u dubokoj vodi", rekao je Naper.

Naper je uspio devojčicu staviti na dasku za plivanje, ali do Branka nažalost nije uspio stići na vrijeme.

"Kada sam uspio da dođem do njega, već je bio pod vodom. Potom je njegovo tijelo isplivalo i to je bio momenat kada sam ga uhvatio za pantalone i okrenuo ga tako da mu lice bude iznad vode", dodao je Naper.

Inače, Branko Radulović je porijeklom iz banjalučkog naselja Lauš, a njegova porodica se krajem devedesetih vratila iz Australije u BiH, ali se on nedugo zatim opet vratio u Australiju.

"Nedavno je dolazio na svoje ognjište u Karađorđevoj ulici. Bio je dobričina. Toliko nas je pogodila ova vijest da smo svi skrhani od bola", kazao je za Nezavisne novine jedan od njegovih prijatelja s Lauša.

(Klix.ba)

Komentari

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!