VREMENSKA PROGNOZA

Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

26.01.2022 - 23:41 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Danas je u Bosni i Hercegovini nakon jutarnjih minusa u većem dijelu zemlje temperatura zraka bila iznad 0 °C. Na širem području Bosne preovladavalo je pretežmo oblačno. Nebesko plavetnilo i sunce naziralo se je u poslijepodnevnim satima na području Krajine. Više sunčanih sati i manja oblačnost zabilježeno je u Hercegovini i u zapadnoj Bosni.

U četvrtak će u Bosni biti većinom pretežno oblačno. U jutarnjim satima moguća je u kotlinama slaba magla. Tokom dana u Hercegovini postepeno povećanje oblačnosti s tim da sunčani intervali i u drugom dijelu dana neče izostati. Puhat će slab vjetar u Bosni južnog a u Hercegovini sjevernog smjera. Najniže jutarnje temperature zraka većinom između -6 °C i -1 °C, na jugu do 5 °C. Maksimalne dnevne temperature uglavnom između 2 °C i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno uz smanjenu vidljivost u zapadnom dijelu grada. Preko dana postepeno povećanje oblačnosti. Vjetar vrlo slab južnog smjera. U jutarnjim satima temperatura zraka oko -3 °C a najviša dnevna do 5 °C.