Detektiv Braca Zdravković: Slučaj Periš riješen tek 15%

19.05.2022 - 10:51 | Vijesti >> Crna hronika

Smrt Mateja Periša nije sigurno samoubistvo, poručuje detektiv Braca Zdravković

Tjelo mlađeg muškarca nađeno je juče baš u ovo vrijeme kod Ade Huje, a vizuelnim pregledom utvrđena je velika podudarnost sa nestalim Matejom Perišem.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog. Tijelo je, kako saznajemo, nađeno u fazi raspadanja, a našli su ga mornari jutros oko 9.30 sati.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, oglasio se za hrvatske medije i rekao da se svi u porodici teško nose s činjenicom da je potraga za Matejem okončana na tragičan način, ali kaže kako sada moraju da prihvate tu činjenicu.

Privatni detektiv Braca Zdravković izjavio je za Kurir televiziju da je 95% siguran da je pronađeno tijelo Matej Periš zbog zubne protetike, jer je Periš imao specifične gornje zube.

- Po svemu sudeći, radi se o Mateju Perišu. Zbog uviđaja i protetike njegovih zuba, imao je specifične gornje zube pronađen je poslije četiri i po meseci. Telo je u relativno dobrom stanju, jeste u fazi raspadanja ali zima zna da konzervira nastradalu osobu i da se posle nekoliko meseci pojavi osoba. Ovo nije prvi put da se desilo i da je leš bio dobro očuvan. Ovo je tek početak priče, odbacili smo sve teorije gde bi Periš mogao da bude. Ja sam pre 2 nedelje obišao preko 30 manastira u Srbiji, jer smo imali dosta dezinformacija da se on zamonašio. Ova informacija nije bila tačna, pronađen je mladić i 95% sam sigurna da se radi o njemu. Po protetici se moglo zaključiti da se radi o njemu. Sada čekamo samo zvaničan izveštaj - objašnjava detektiv Zdravković, koji se osvrnuo na završni deo istrage - autopsiju.

- Kada se bude radila obdukcija, znaćemo kada je tačno nastupila smrt. Priča da je bačen ovde pre 2 nedelje je glupost i dezinformacija. Takođe, zašto sam rekao da je samo 15 odsto slučaja rešeno. To je glupost da je neko došao da dočeka Novu godinu, pa kao uzeo spid, pa ljudi pola mladih koristi spid pa se niko ne udavi. Drugo, ta verovatnoća je došao iz Splita da bi se udavio u reku Sava iz ovog ili onog razloga je ravna priči kao da živite na 33 spratu i onda odete do Lajkovca i skočite sa zgrade od 3 sprata. Da dođe sa lepog plavog Jadrana da bi ste se utopili u glibavu vodu punoj fekalija i čega svega je ravna nuli. Siguran sam da on nije bio mladić koja je u rizičnoj grupi koja bi izvršila samoubistvo - rekao je za Kurir televiziju privatni detektiv Zdravković.

Zdravković smatra da je samo 15% slučaja riješeno, a potom rekao da se do juče i sam nadao da je Periš živ.

- On nema dosije, niti je pripadao nekakvim krimogenim grupacijama, a sve su to bile preptpostavke u početku koje su anulirane. Jedina pretpostavka koja je ostala u opticaju je da se utopio, e sada razlog, kako, zbog čega je trčao 2km i skočio da se udavi, zašto se onda nije utopio tad kada je ušao u vodu nego je nađen ovdje? U timu za koji ja radim, ima 30 detektiva koji su bili pripadnici policije ili službe armije. Samo smo mi tvrdili da je mladić još uvijek živ, nisam ja lud, znam ja moć rijeke Dunav i Sava. Kada pričate za Savu, Sava je mali potok u odnosu sa moći Dunava. Onog trenutka kada se neko utopi na toj blizini, odnosno na Ušću, moć Dunava gura na ovu desnu stranu i ja sam to znao. Ali nisam htio da tražim mrtvog čovjeka i vjerovao sam sve do juče da je Matej Periš živ. Mi smo napravili jedan sastanak i direktor naše detektivske agencije i rečeno je da više ne pričamo ništa o slučaju. Neka policija radi svoj posao sada, ovo je samo 15% riješen slučaj - kaže Zdravković.

Izvot:Kurir