HASAN TANOVIĆ U CENTRU PAŽNJE

Općinski vijećnik Arslan Dučić kritikovao sarajevskog načelnika: Iznajmio je i električni auto od 90.000 KM

25.05.2022 - 14:54 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo Arslan Dučić objavio je dokumente kojima se tvrdi kako je općinski načelnik Hasan Tanović iznajmio električni automobil vrijednosti skoro 90.000 KM.

Dučić je objavio dokument koje se tiče informacija o nabavljenom električnom vozilu u kojem se ističe kako je općinski načelnik pokrenuo postupak nabavke "Iznajmljivanje novog putničkog vozila putem operativnog lizinga".

"S izabranim ponuđačem potpisan je Okvirni sporazum na period od četiri godine u iznosu od 88.968,67 KM", navodi se u dokumentu.

Dučić naglašava kako je sve krenulo od električne punionice iz 2021. godine nakon čega se nabavio i električni automobil.

"Pored bruto plate veće od 5.000 KM, 30 i više dana godišnjeg odmora, reprezentacije od 20.000 KM i drugih privilegija o kojima narod može samo sanjati, gospoda se odlučila da ode korak dalje i iznajmi električni automobil za potrebe svog prijevoza. Cijena za četiri godine sitnica, kad narod plaća 90.000 KM", pojašnjava Dučić.

Također, naglašava kako je Tanović prije nekoliko dana dobio novog vozača.

"To znate, govorio sam o namještenim konkursima za posao. Vjerujem da planira da skokne do Splita, a vi to i ne znate da nam načelnik ide do Splita službenim autom sa službenim vozačem", poručio je općinski vijećnik Arslan Dučić.