Slavni poslali poruke zbog tragedije u Texasu: 'Dosta je! Nešto se mora promijeniti'

25.05.2022 - 15:38 | Zanimljivosti >> Kiosk

Američki glumci i muzičari oglasili su se o tragediji u osnovnoj školi u Texasu te pozvali na jaču kontrolu posjedovanja oružja u toj zemlji.

Glumica Blake Lively podijelila je niz twittova s podacima o djeci stradaloj od oružja u SAD-u.

"Muka mi je. Šaljem ljubav i molitve porodicama pogođenima ovom tragedijom", napisala je Kendall Jenner.

Na jaču kontrolu oružja pozvala je i manekenka Chrissy Teigen.

Oglasila se i Kim Kardashian. Ona je podijelila grafiku kojom je poručila da se sustavno ništa ne radi da bi se spriječili ovakvi događaji.

"***eno je dosta", napisao je glumac Chris Evans na Twitteru.

Oglasila se i glumica Kerry Washington. "Kao majci, ovo mi je tragično nezamislivo. Škola bi trebala biti SIGURNO mjesto. Srce mi se slama od boli i patnje svakog člana porodice i osobe povezane s događajima u Texasu. Moje molitve su s vama", poručila je ona.

"Nešto se mora promijeniti u ovoj zemlji. Mi smo jedina zemlja u kojoj djeca idu u školu i mogu završiti ustrijeljena", poručili su članovi benda Chainsmoker.Podsjećamo, u osnovnoj školi u Texasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 19 djece te dvoje odraslih. Do pucnjave je došlo u 11:17 po teksaškom vremenu (19:18 po hrvatskom) u Osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa.

Policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju. Radi se o školi koju pohađaju učenici do četvrtog razreda. Ima ih petstotinjak i većinski su hispanskog porijekla i siromašnog ekonomskog statusa.

story-slavni-djeca-1

Foto: Printscreen / IG / Story