Na avion Croatia Airlinesa koji je sletio u Sarajevo ipak nije pucano?

23.06.2022 - 12:16 | Vijesti >> Aktuelno

Rezultati preliminarne istrage na zrakoplovu Croatia Airlinesa pokazali su da na oplati aviona nema tragova barutnih čestica, neslužbeno doznaju mediji u Hrvatskoj. Daljnjom istragom će se utvrditi što je uzorkovalo nastanak manjeg oštećenja na trupu aviona.

Prema informacijama koje je Jutarnjem dao zrakoplovni analitičar Alen Šćuric, niti pilot niti putnici nisu primijetili da se na avion navodno pucalo nego je to utvrđeno tek naknadnim redovnim pregledom aviona nakon slijetanja.

Avion Croatia Airlinesa koji je sinoć iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja. Pripadnici SIPA-e nalaze se na aerodromu gdje se vrši uviđaj.

Nakon zaprimljene informacije, da je redovnom kontrolom aviona na aerodromu Sarajevo, koji je stigao letom iz Zagreba, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje postoji mogućnost da je naneseno metkom iz vatrenog oružja, dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine zatražio je provođenje uviđaja, koje će provesti uviđajna ekipa, uz prisustvo zvaničnika Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH.

(N1)