Putin odgovorio čelnicima G7: Da se vi skinete, bio bi to odvratan prizor

30.06.2022 - 08:14 | Vijesti >> Svijet
Autor: Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da bi bio "odvratan prizor" da su čelnici G7 skinuli odjeću na nedavnom summitu u Njemačkoj.

Uoči sastanka na summitu G7 u njemačkom Schloss Elmauu u nedjelju, čelnici skupine G7 dok su pozirali za grupnu fotografiju našalili su se Putinovoj sklonosti fotografijama bez majice.

“Ne znam kako su se planirali skinuti, iznad ili ispod struka”, rekao je Putin novinarima tokom posjete Turkmenistanu i dodao da “misli da bi to u svakom slučaju bio odvratan prizor”.

Putin je potom savjetovao čelnike G7 da su tjelovježba i manje pića potrebni za postizanje sklada između tijela i duše, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Britanski premijer Boris Johnson je u nedjelju, dok je sjedio zajedno sa svojim kolegama čelnicima G7 za okruglim stolom, upitao treba li za fotografiju zadržati jaknu.

“Moramo pokazati da smo čvršći od Putina”, dodao je.

Kanadski premijer Justin Trudeau tada se našalio da bi za to bilo potrebno da “jašu konja goli do struka”, referirajući se na česta Putinova poziranja za “macho” fotografije, poput onih na kojima jaše konja bez majice.