Komšić pozdravio najavu Johnsona, Podžić uradio odličan posao

30.06.2022 - 14:43 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: N1

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocjenio je kao izrazito pozitivne poruke koje se tiče Bosne i Hercegovine a koje su poslane sa Samita NATO-a u Madridu.

„Posebno je važno što NATO vidi secesionizam iz manjeg bh. eniteta kao veliki problem, što se uviđa da su Oružane snage BiH jedna od važnijih državnih institucija, kao što je uvijek važna nedvosmislena podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH, što znači da svako ugrožavanje Bosne i Hercegovine ne može proći bez odgovora“.

Komšić je istako da je iz svega vidljivo da Bosna i Hercegovina prelazi iz partnerske u savezničku fazu odnosa sa NATO-om bez obzira na razne kočničare toga procesa u BiH.

„Ministar Podžić je na samom Samitu ali i u proteklom periodu, predano radeći, uradio odličan posao, čime možemo biti zadovoljni, kao što s druge starane ne mogu biti zadovoljni oni poput Milanovića koji bi da svoje frustracije liječe na Bosni i Hercegovini, a što neće biti moguće, jer nisu u stanju u dokumentima da proguraju neke svoje formulacije a kamoli šta drugo”, kaže Komšić.

Pozdravio je i najavu Vlade Britanije i premijera Borisa Johnsona o dolasku britanskih vojnih stručanjaka kako bi se Bosni i Hercegovini pomoglo da se osigura od ruskih prijetnji.