'MAJKA NAJBOLJE ZNA OZBILJNOST SITUACIJE'- MARIJA KULIĆ OGORČENA. Otrkrila da li će tužiti kliniku u Turskoj(VIDEO)

14.08.2022 - 23:08 | Show


Emisija "Narod pita" je u toku, a voditeljka Ivana Šopić je u studiju ugostila Mariju Kulić i Nenada Macanovića Bebicu.

    Kako ste? - pitala je Ivana.   

Hvala na pitanju Ivana, dobro veče gledaocima i Pink produkciji, ljudima koji su mnogo pomogli meni i Miljani. Mnogo sam bolje nego što je bilo. Mislim da je najopasniji period prošao. Nadam se, imam vjeru u Boga, imam povjerenje u ljekare koji su uz Miljanu non stop. Imamo odlične stručnjake iz svih oblasti. Odrađeno je šta je najbolje. Ružne stvari su se dešavale. Miljanu smo bodrili da se ne plaši, da ništa nije opasno, a Boga mi mnogo je bilo opasno. non stop sam na vezi sa ljekarima koji je prate, oni su mi ulili povjerenje i stvarno vidim da daju sve od sebe da se ona izvuče, nadam se da će se izvući. Sljedi dug period borbe i izlječenja. Svi smo uz nju kao i do sada, ima našu maksimalnu podršku. Bio je željko pa ona a sad je obrnuto. Svi mi se nađu kad mi je najpotrebnije i hvala svima na svemu. jutros sam bila u manastiru, molim Boga, palim sveće, čitali su joj posebne molitve za zdravlje i izlječenje - rekla je Marija.

screenshot-31

foto: printcreen Pink.rs

    Niste prošli blagonaklon period što se tiče vašeg i Sinišinog zdravlja. Da li vam je ovo bila najgora situacija - pitala je Ivana.

    Definitivno je ova najgora i kad je Tijana imala penicilinski šok. Sve su to greške ljekara, a majka najbolje vidi ozbiljnost situacije. Mogu da se vratim na period kad sam Tijanu vodila kod pet, šest ljekara kad je dobila osip od penicilina i oni su tvrdili da nije od leijka i nastavili su sa tim. miljani ljekari nisu vjerovali a trbi tako jake bolove i da je pucanje slezine. Mislili su da pretjeruje jer joj je slab prag bola. Potcjenili su. Ponovo ću otići kod Jovane da imenom i prezimenom kažem koji je doktor. On je sam za sebe to rekao. Tako je razgovarao sa roditeljem čije je dijete ugroženo. Nemam više razumijevanja i strpljenja, sve mi je ravno. Radim kako ja mislim, reagujem kako ja mislim da treba. Sad sam shvatila da je život i zdravlje mog djeteta najbitnije. Dok sam živa boriću se za svoju dejcu i reagovaću kako mislim da treba u datom momentu - ispričala je Marija.

screenshot-32

 

Foto: Pink.rs, Instagram.com

    Da li planirate da tužite kliniku? - pitala je Ivana.

    Nemam ništa od toga. Nisu je oni zvali da joj ugroze u život. Doza Praksifarina je bila premala za njenu kilažu. Jedan speciolog iz Niša mi je to rekao, ona je dobila dozu za osobu sa kilažom od 60 kilograma. To je njihova katastrofalna greška. Druga greška je što su joj prilikom operacije povredili slezinu. Grumen iz slezine je sadržao 2,5 litra krvi koliko je i izgubila. Taj dio je tokom operacije povređen pa saniran laserski, a nisu nam to rekli kako bi obratili pažnju. Ona je imala sve simtome koje je mogla, tako da su mogli da kažu da su pogrešili kako bi mi imali u vidu. Oni i dalje tvrde da nije došlo do povrede tokom operacije. taj doktor ljekar se kune, ali odakle onda taj ožiljak laserski koji je saniran i to nisam vidjela ja već stručnjaci u Nišu. Nema gdje da bude povređena i sanirana osim tamo. Zbog te njihove greške mogla je da izgubi život. Sad naši ljekari to krpe. Meni su oni rekli da je princip za svakog pacijenta kod kog uredno prođe intervenicija da idu kući poslije četvrtog dana i lete avionom - rekla je Marija, pa nastavila:

 

    Meni je sve i svašta prolazilo kroz glavu da se ona ne operiše. Da oni dignu ruke od nas. Uglavnom intervencija na želudcu je perfektno urađena to su mi rekli ljekari iz Niša, sve je urađeno kako treba, ali je pristupljeno na agresivan način. Najbitnije mi je da imamo stučnjake ovdje koji joj liječe trombozu. nije ona valjda jedini slučaj koji će ostati neizlječen. Moramo da prođemo dug period. Ona je poslušna, zna da je bila životno ugrožena i da će to proteći kako treba - istakla je Marija.

screenshot-33

foto: printcreen Pink.rs

    Ona je poznata kao hipohonder. Da li je upadala u depresivna i anksiozna stanja? - pitala je Ivana.

    Hrabro se držala i toliko je jaka da je to nevjerovatno. Kako se ona nosila, koliko s emučila i borila mi smo bili pored nje i gledali. Toliko sam bjesna i razočarana, po cijeli dan pričam da nemam riječi. Doktorka koja je tog jutra primila rekla mi je da je bolje da sačekamo starijeg hitutga jer su oni umorni i mlađi. Ja sam mislila da ga čekamo da dođe od kuće, ona modri usne su joj bijele, hladni znojevi, mi čekamo doktora nema problema. Čovjek je spavao na dežurstvu a njegova jadna koleginica nije smjela da ga probudi. Ja da sam znala da je spavao znaš kako bi spavao. Život zavisi od njih. Za šta prima platu? Ma samo da mi je rekla da čekamo, od sada ne daj Bože takve situacije, da vidim ko će da spava ako s epojavim sa djetetom - rekla je Marija.

Detaljnije u videu.

Emisija "Narod pita" je u toku, a voditeljka Ivana Šopić je u studiju ugostila Mariju Kulić i Nenada Macanovića Bebicu.