JESTE LI ZNALI?

SUTRA NAS OČEKUJE JESENJA RAVNODNEVNICA: Ove 3 stvari morate uraditi u kući - EVO ZAŠTO!

22.09.2022 - 21:49 | Zanimljivosti >> Kiosk

Feng šui otkriva šta treba da očistite i bacite iz kuće za vrijeme jesenje ravnodnevnice!

Jesenja ravnodnevnica nas očekuje sutra, tog dana je energija pojačana, pa bi je trebalo iskoristiti za razvoj, pozitivne promjene, transformaciju. Naime, prema feng šuiju, potrebno je da napravite reorganizaciju u domu koja će vam donijeti pozitivnu energiju.

1. Raspremite i očistite ormar

Ponovo je vrijeme da odložite ljetnju odjeću i zamijenite je u ormanu za toplu, jesenju. Dok pregledavate svoju odjeću, odvojite malo vremena da očistite svoj orman. Ako vam je orman pun, energično govorite univerzumu da nemate mjesta za ništa novo. Napravite prostor za neke nevjerovatne mogućnosti!

2. Mijenjanje posteljinje

Kako vrijeme postaje hladnije, prilagodite posteljinu u skladu sa tim. Jesen i zima podrazumevaju da uzmete jorgane i toplu ćebad. Priuštite sebi tkaninu od organskih materijala. Takođe razmislite o bojama vaše posteljine. Toplije zemljane boje poput bordo, braon i narandžaste, sjajne su za hladnije mjesece.

3. Detaljno čišćenje frižidera

Zajedno sa odjećom koju nosite i krevetom u kome spavate, promena godišnjeg doba takođe doprinosi promjeni u hrani koju jedete. Ovo je vrijeme za prelazak na topliju, kuvanu hranu i manje sirove, hladne hrane. Gledajte na ovo kao na priliku za dubinsko čišćenje i uklanjanje nereda.

Ispraznite frižider i uklonite sve što je isteklo, staro i/ili pokvareno. Ako je moguće, kompostirajte organski materijal. Za čišćenje frižidera možete koristiti prirodna sredstva kao što su soda bikarbona, mešavina sirćeta, vode i eteričnog ulja eukaliptusa.

Izvor:Sensa