Evo kakvo nas vrijeme sutra očekuje

22.09.2022 - 23:28 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina
Autor: Novi.ba

Danas je u Bosni bilo djelomično vedro. U drugoj polovini dana slabi lokalni pljuskovi su registrovani u sjevernim, centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je bilo pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Ivan-sedlo i Sokolac 11; Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Sarajevo i Srebrenica 14; Bihać i Gradačac 15; Bijeljina i Tuzla 16; Doboj, Sanski Most i Zvornik 17; Banja Luka, Prijedor i Zenica 18; Široki Brijeg 19; Grude, Mostar i Trebinje 20; Neum 22°C;

U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod za BiH.