VIŠE NEĆETE PRAVITI KLASIČNU KAJGANU: Umjesto u tavi ispecite je u rerni - uz jedan sastojak biće savršeno kremasta (RECEPT)

23.09.2022 - 07:59 | Praktična žena

Kajgana iz rerne sa kačkavaljem idealna je za malo drugačiji doručak.

Rijetko koja osoba ne voli jaja. Mogu se jesti za svaki obrok, a postoji milion načina na koji možete da ih spremite i ukusna su u svakoj varijanti. Društvene mreže su prepune neobičnih i inovativnih recepeta, a jedan od njih je i ovaj za malo drugačiju kajganu koja se pravi u rerni.

Kada ih jednom napravite po ovom receptu sigurno ćete zaboraviti na klasičnu kajganu. 

Sastojci:

5 jaja
malo mlijeka
kockica putera
100 g rendanog kačkavalja
so, biber

Priprema:

Jaja umutite viljuškom kao da pravite klasičnu kajganu. Dodajte mlijeko, pa još malo promešajte. U vatrostalnu posudu stavite kocku putera u sredinu, pa dodajte mućena jaja, a potom pospite rendanim kačkavljem. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta. Kada je gotovo dodajte začine po ukusu, pa promiješajte sve varjačom, a po želji odozgo dodajte nariban parmezan i malo seckanog peršuna. Služite uz prepečeni tost hljeb. 

Izvor: Stvar ukusa