Ruski bloger se oglasio nakon Putinovog govora: Pobijedit ćemo, ubit ćemo sve

30.09.2022 - 17:56 | Vijesti >> Aktuelno

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je danas sporazume o pripajanju četiri ukrajinske pokrajine koje su okupirale njegove snage, eskalirajući sedmomjesečni rat i uvodeći ga u nepredvidivu novu fazu. 

- To je volja miliona ljudi - rekao je Putin u govoru pred stotinama visokih dužnosnika u dvorani svetog Jurja u Kremlju.

U dvorani se nalazio i bloger Maksim Fomin, poznatiji pod imenom Vladlen Tatarski. Fomin je od 2014. učestvovao u sukobima u Donbasu, a njegove vojne analize na Telegramu prati više od 450.000 ljudi. Jedan je od najglasnijih propagandista Kremlja.

- Pobijedit ćemo. Ubit ćemo sve, opljačkat ćemo koga god treba. Sve će biti onako kako želimo - rekao je u videu koji je podijelio dopisnik iz Ukrajine i bivši novinar New York Timesa Glenn Kates.

Podsjetimo, na svečanosti, koju je Kijev nazvao "predstavom nakaza u Kremlju", Putin je 37 minuta govorio protiv Zapada, optuživši ga za "čisti satanizam", prije nego što je s čelnicima odmetnutih regija potpisao dokumente o aneksiji.

Potom su svi ustali uzvikujući "Rusija! Rusija", praćeni oduševljenim ovacijama stotina prisutnih u dvorani.

Izvor: Avaz

BONUS VIDEO: