Elmedin Konaković: Načelnik Gornjeg Vakufa napao posmatrača NiP-a

02.10.2022 - 15:07 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Hasan Kaimija" na Soukbunaru.

Nakon što je obavio građansku dužnost obratio se medijima.

- Po ovom lijepom sunčanom danu najavljuje se pobjeda. NiP očekuje pobjedu uvjerljivu u Kantonu Sarajevo, pobjedu u Bosansko - Podrinjskom kantonu, očekujemo da smo u svim drugim kantonima među prve 3 stranke, što će nam dati kredibilitet na svim nivoima vlasti. 

Očekujem da ćemo s partnerima trojke uvjerljivo poraziti ovaj postojeći režim predvođen SDA. Po reakcijama ljudi svi su izgledi da će biti tako - poručio je Konaković. 

Rekao je da smo u nekoliko ciklusa u Predsjedništvu BiH imali ljude koje tamo nisu doveli birači nego brojači.

- Ove tehničke izmjene doprinijele su tome da se malo teže krade. Ali po onome što mi znamo i po režimu koji dobro poznajemo, mjesec dana pokušavaju izvesti izbornu krađu i amortizovati poraz koji im slijedi. Imamo informaciju da je načelnik Gornjeg Vakufa napao posmatrača NiP-a, da je Mahir Dević glasao dva puta, oni će učiniti sve da pokradu, a mi sve da ih pored kampanje u tome spriječimo. Mislim da će ukrasti manje nego ikad i da neće nastaviti s ovom bestijalnom krađom na vlasti - kazao je Konaković.

Konaković je kazao kako on i kandidati Naroda i pravde ne bježe ni od jedne funkcije.

- NiP će sigurno imati kredibilitet da možda predvodi procese u Federaciji. U proteklom periodu NiP je možda i previše prepuštao po pitanju nekih pozicija. Mi smo spremni na najodgovornije izvrsne funkcije, a ja neću bježati ni od pozicije premijera Federacije ukoliko to usaglasimo s koalicionim partnerima - poručio je Konaković.

Izvor:Avaz

BONUS VIDEO: