Bivši ruski i američki predsjednici čestitali Elonu Musku na preuzimanju Twittera

29.10.2022 - 13:45 | Vijesti >> Tema sedmice
Autor: Advance.hr

Bivši ruski predsjednik, današnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvjedev poželio je američkom poduzetniku Elonu Musku sreću u, kako ističe, "prevladavanju političke diktature" na društvenoj platformi Twitter koju je ovog tjedna preuzeo za 44 milijarde USD. Također je predložio da napusti "posao Starlinka u Ukrajini."

"Sretno u prevladavanju političke pristranosti i ideološke diktature na Twitteru. I napusti taj posao sa Starlinkom u Ukrajini", poručio je Medvjedev putem poruke na Twitteru.

Musku je čestitao i bivši američki predsjednik Donald Trump rekavši kako je "jako sretan" da se Twitter danas nalazi u "razumnim rukama". Podsjetimo, Trump je nekoć bio intenzivni "tviteraš", a sudjelovanje na platformi mu je, mnogi će se složiti, uveliko pomoglo pri osvajanju predsjedničkih izbora 2016. Nakon odlaska iz Bijele kuće je izbačen s Twittera. Mnogi se pitaju hoće li sad biti vraćen kad je platformu preuzeo Musk. No, Trump je već istaknuo kako se planira primarno posvetiti svojoj platformi Truthout koju je razvio njegov tim.