Elmedin Konaković oglasio se na Facebooku nakon presude: Evo šta je napisao o sudiji BRANKU PERIĆU

24.11.2022 - 10:24 | Vijesti >> Bosna i Hercegovina

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se na svom Facebook profilu nakon oslobađajuće presude u slučaju "Dženan Memić".

Njegovu objavu pročitajte u cjelosti:

- Borba protiv korumpirane pravosudno-političke mafije nikad neće prestati i nikad se nećemo umoriti. Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića.

Oslobađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu "Respiratori". "Slučajnom" metodom te predmete dobije uglavnom Perić.

Tokom suđenja je vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno, pred svima. Režim panično zbog straha od gubitka vlasti koji je izvjestan, "suši" predmete, ubrzano donosi odluke. Tako su donijeli i odluku u predmetu Nadin Smajlović da neće provoditi istragu.

Istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastari su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država. Nikad nećemo stati. Do zadnjeg daha ćemo se boriti za pravdu u ovoj zemlji.

Ljudi poput Perića dodatna su motivacija da nikad ne stanemo i da srušimo do temelja ovu lopovsku vlast. Uz porodicu Memić ostajemo do kraja po svaku cijenu. Zbog njih me sramota što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama. Nikad nećemo prestati - napisao je Konaković.

BONUS VIDEO: