GODINU DANA NAKON NJEGOVE SMRTI, OTKRIVEN TESTAMENT MILUTINA MRKONJIĆA: Anu Bekutu ostavio bez dinara

26.11.2022 - 15:26 | Show

Godinu dana od smrti Milutina Mrkonjića (80) navršava se u nedelju, 27. novembra, a penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke “mercedes”, pripali su navodno njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić.

Naime, iako se u medijima mjesecima spekulisalo o ostavinskoj raspravi za Mrkonjićevo nasljedstvo, ona zapravo nije ni održana.

-Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živjeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živio u vanbračnoj zajednici s pjevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je riješeno pitanje Mrkinog nasljedstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasljedniku, jer ona i Mrka nisu imali djece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke “mercedes S 500 L”, ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živjela s njim – kaže dobro obavješteni izvor srbijanskih medija i dodaje:

-Daša je započela renoviranje stana u Krunskoj ulici i trenutno iznajmljuje drugi stan. Nije poznato šta se desilo sa ostatkom Mrkine imovine i potencijalnom ušteđevinom, a ako ih je i bilo, po zakonu je sve pripalo Daši.

Na šestomjesečnom pomenu pojavila se Ana Bekuta, ali ne i supruga Daša, koja je tada imala zdravstvene probleme.
S druge strane, Ana je neutješna stajala sa svojim unucima pored Mrkine vječne kuće, a kada su se svi razišli, prišla je spomeniku i nekoliko minuta nešto šaputala nad grobom.

(Express/Informer)