SLAVNA PJEVAČICA SKRHANA SAOPŠTILA TUŽNE VIJESTI: Dobila dijagnozu za SIMPTOME koje je trpila - "Nema lijeka za mene..."

08.12.2022 - 14:30 | Show

Slavna pjevačica Selin Dion saopštila je da boluje od rijetke neurološke bolesti - sindroma ukočene osobe.

Pjevačica Selin Dion već neko vrijeme boluje od mišićnih kontrakcija zbog kojih ne može sigurno da stoji i da se kreće. Zbog toga je otkazivala brojne turneje i sada je odlučila da se obrati svojim fanovima širom svijeta. Selin je objavila video na Instagram profilu i sa setom u glasu otkrila da boluje od rijetke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svijetu.

"Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram sa vama na sceni. Kao što znate, uvijek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa da kažem prije, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vrijeme i bilo mi je jako teško da se suočim sa izazovima i pričam o svemu što sam prolazila", započela je pjevačica i dodala:

"Nedavno mi je dijagnostikovana rijetka neurološka bolest koja se zove 'sindrom ukočene osobe' i koju dobije jedna od milion osoba. Iako još uvijek učimo o ovoj ijretkoj bolesti, sada znamo šta uzrokuje grčeve koje sam imala", dodala je Selin Dion, ističući da je otkazala osam koncerata koji su zakazni za leto 2023.

Ovu bolest karakteriše ukočenost mišića u tijelu i povećanu osjetljivost na buku, dodir i emocionalni stres. To izaziva grčeve mišića, što je pjevačicin PR tim u jednom obavještenju objasnio. "Selin u poslejdnje vrijeme pati od mišićnih kontrakcija, zbog koji ne može normalno i sigurno da se kreće po sceni. Budući da je u rukama stručnjaka, vjerujemo da će uskoro oporaviti vratiti onome što najviše voli - koncertima", pisalo je.

Najteži oblik oboljenja rezultira potpunom blokadom pokreta i onemogućava motoriku i govor. Lijek ne postoji, već tretmani koji mogu da usporavaju napredak bolesti, prenosi MONDO.