KOMŠIJE IZ PAKLA: Rusi se doselili u zgradu, ostali stanari nemaju mira od njih

24.01.2023 - 18:59 | Vijesti >> Region

Porodica Rusa, sa dvoje male djece, navodno već mjesecima "teroriše" bahatim ponašanjem čitav komšiluk svojim ponašanjem unutar stana.

Jedan od stanara, iznio je problem na društvenim mrežama i mišljenja su podijeljena.

Na forumu Reddit, jedan muškarac iz Srbije je iznio niz optužbi na račun komšija iz zgrade, koji su se doselili iz Rusije sa dvoje male djece. Kako je rekao, mališani ujutru i uveče trče po stanu, zbog čega on i ostale komšije nemaju mira. Navodno, još gore je kada roditelji batinama kažnjavaju mališane, budući da se oni tada deru i plaču u tolikoj mjeri, da je nepodnošljivo.

U pitanju su ludi Rusi koji su došli prije dva mjeseca, imaju dvoje djece, koji su demoni. Imaju otprilike od 3 do 5 godina. Naime od 6-7 ujutru do 10-11 uveče već 2-3 mjeseca trče, lupaju, bacaju se, bacakaju lopte, vrište, plafon mi se trese, a zgrada je relativno kvalitetna. Prije njih, gore ni ne znam ko je živio.

Pokušao sam da se žalim oni ne znaju srpski i ne interujesuje ih da troše njihovo dragocjeno vrijeme da im ja objasnim preko Google prevodioca. I predsjednica vijeća stanara, kako se to već zove, je pokušala ali ništa. Zvao sam komunalnu oni kažu da ne mogu ništa jer oni lupaju u okviru kućnog reda.

Par puta sedmično uzmu da ih biju pa vrište ko u Lazi. Ja razumijem imaš živahnu djecu itd. ali sa razlogom postoje parkovi i igrališta da se dijete iživi i da bude mirno i kad opet dobije energije opet u park. A ne da sjediš i blejiš na telefonu dok ti djeca rondaju okolo. Ako nemaš i finansije i živica uostalom, ne treba ni da imaš djecu. Znači, ako hoceš djecu to je svakodnevna obaveza. Vikednom upališ auto i odete negdje na izlet oko grada, ako nemaš vremena onda u igraonicu to je jedino racionalno, neminovno je da život moraš posvetiti svom djetetu – naveo je korisnik ove mreže u objavi, a nije poznato u kom gradu živi.

Korisnici Redita počeli su da mu daju savjete, od kojih je najveći broj njih bio “osveta”.

Imam isti problem, isto Rusi, isto djeca koja divljaju (mada ni roditelji nisu mnogo bolji). Znaju engleski, pa sam popričao sa njima prije neki dan, ali su nastavili sve po starom. Planiram još jednom da budem korektan i skrenem im pažnju, a poslije toga mislim da je jedina opcija da im se vrati istom mjerom – lupaš lijepo po plafonu, još bolje ako je na primjer u 2 ujutru kada oni spavaju – napisao je jedan.
Sljedeći korisnik je naveo kako su Rusi jednostavno takvi.

Nema vajde od ubjeđivanja sa stanarima. Oni su tako navikli i neće sad zbog tebe iz temelja mijenjati svoje navike – napisao je.
Kucanje na vrata stanodavca, bio je još jedan od prijedloga, prenosi Blic.

Najjednostavnije je da im vlasnik, tj. zakupodavac, da šut kartu. Smaraj ga svaki dan, prijeti komunalnom policijom i prijavom poreskoj upravi (vjerovatno im izdaje na crno, bez plaćanja poreza) – glasilo je mišljenje ovog Redditora.

Bahatost kod mladih Rusa, istakao je još jedan korisnik.

Primijetio sam da se djeca Rusa bas ističu po Beogradu. Bacaju se, nevaspitani su. Neki dan na Tašu bazenu, na primjer, djeca šutiraju loptu u holu, bacaju igračke po podu. Mama stoji i gleda, drži jaknu i čeka da se dijete smiluje da se obuče. Obezbjeđenje govori djeci da prestanu sa loptom (na srpskom, ali veoma je očigledno šta priča), a majka ništa, okreće leđa – napisao je.

Vraćanje istom mjerom – bio je stav i sljedećeg redditora.

Počneš i ti da se ponašaš kao debil, to ti je jedino što možeš. Kad neće milom onda moraš silom – zvučnici i muzika od jutra do mraka, nađi neke najdebilnije zvukove koje možeš da nađeš.

Jedan korisnik je otišao i korak dalje pa izašao sa ovim prijedlozima:

Sipaj šećer u rezervoar auta. Puštaj ukrajinsku himnu svakog jutra na najjače. Organizuj žurku u svom stanu za sve stanare sem njih. Postani uživalac Hard Bass muzike i puštaj na najjače svaki dan. Vrši veliku nuždu svako jutra pred njegovim ulaznim vratima. Prodaj ženi heroin – napisao je on.