Sjeverna Koreja zatvorila je glavni grad zbog "neodređene respiratorne bolesti"

25.01.2023 - 09:23 | Vijesti >> Aktuelno
Autor: Dnevnik.hr

Kineske vlasti na pet dana su zatvorile glavni grad Sjeverne Koreje zbog, kako kažu, neodređene respiratorne bolesti.

Vlasti u glavnom gradu Sjeverne Koreje, Pjongjangu, naredile su petodnevno zatvaranje zbog porasta slučajeva neodređene respiratorne bolesti, piše u njihovu službenom izvješću. 

U obavijesti se ne spominje COVID-19, ali se navodi da su stanovnici grada morali ostati u svojim domovima do kraja tjedna i podvrgnuti se provjerama temperature više puta dnevno.

U utorak je internetska stranica izvijestila da se čini da stanovnici Pjongjanga prave zalihe hrane u iščekivanju strožih mjera. Nije jasno jesu li druga područja Sjeverne Koreje uvela nova ograničenja, piše Guardian.

Sjeverna Koreja priznala je svoju prvu epidemiju COVID-19 2022., ali do kolovoza je proglasila pobjedu nad virusom. Tajnoviti režim nikada nije potvrdio koliko je ljudi zaraženo COVID-om, očito zato što nema sredstava za provođenje širokog testiranja.

Umjesto toga, izvijestio je o dnevnom broju pacijenata s koronom, broj koji se popeo na 4,77 milijuna u populaciji od oko 25 milijuna. Ali takve slučajeve nije prijavio od 29. srpnja.