Ova žena ne zna šta da radi. Imate li neki savjet za nju?

BAKA ODBIJA ČUVATI UNUKA BESPLATNO: "Mama mi je tražila 18 eura po satu, očajna sam"

25.01.2023 - 10:18 | Zanimljivosti >> Kiosk

Rekla mi je da, ako sam stvarno željela ovo dijete, onda sam možda trebala razmisliti o tome da ostanem kod kuće dok moj partner ide na posao i vodi brigu o nama na tradicionalan način, kaže mlada majka

Zamolila sam mamu da mi pomogne oko mog novorođenčeta kako bih se mogla vratiti na posao nakon što mi istekne porodiljni dopust. Odbila je rekavši kako je prestara za to i da je već odgojila svoju djecu. Moja mama ima 64 godine i kod kuće je od 1992. godine, ispričala je 29-godišnja žena na Redditu.

- Također je dodala da, ako sam stvarno željela ovo dijete, onda sam možda trebala razmisliti o tome da ostanem kod kuće, kao što je ona napravila, i brinem se o djetetu dok moj partner ide na posao i vodi brigu o nama na tradicionalan način - dodala je.

Kaže kako ne postoji način da žive od jedne plaće, posebno zbog duga koji već otplaćuju u banci. Žive u malom stanu i teško će im biti preseliti u veći kad dijete naraste i zatreba vlastitu sobu, čak i sa dvije plaće.

Nakon što joj je majka odbila pomoći,'smekšala se' pa je kćeri predložila sljedeće:

- Kada sam sve to objasnila svojoj mami, rekla je da će mi naplatiti 20 dolara (oko 18 eura) za čuvanje bebe, plus naknadu za kašnjenje preuzimanja djeteta. Osim toga, morala bih joj osigurati dodatnu autosjedalicu, kolica, bočice i skoro duplo od svega što imamo kod kuće jer bi bebu čuvala u svojoj kući. U naš stan neće, kaže, kročiti iz osobnih razloga. Jednom je ušla, a ja živim sa svojim partnerom tamo pet godina - nastavila je ova mlada majka kojoj je žao što se ne može osloniti na pomoć obitelji.

- Čini se da su jaslice jeftinija opcija od plaćanja vlastite majke. Kad bi nju plaćali koliko traži, još više bismo se zadužili. To će dovesti do još većeg duga za mene i mog partnera - pojasnila je.

Mnogi ljudi, koji su na Redditu pročitali njezinu objavu, su se zgrozili no bilo je i onih koji su stali na stranu njezine majke.

Ovo su neki od komentara:

'Oprostite što sam otvoren i nepristojan, ali možda niste trebali imati dijete ako si ne možete priuštiti brigu o njemu'.
'Ako je tvoj plan oduvijek bio vratiti se na posao, trebala si o tome razgovarati s mamom za vrijeme trudnoće'.
'Bebe su težak posao, a tvoja mama ima 64 godine'.
'Ovo je prestrašno. Trebalo bi biti sasvim normalno obratiti se baki i djedu za pomoć'.
'Tvoja mama zvuči grozno. Moja majka nikad ne bi to napravila, to što je tvoja tebi'.
'Nije u redu da se mama tako ponaša'.
'To samo pokazuje da je ona očito sposobna i ima vremena brinuti se o vašoj bebi, ali jednostavno vam ne ne želi pomoći', prenosi The Sun.