POTRAGA I DALJE TRAJE

ČEKAM DA USKORO SAZNAM ISTINU O MOJOJ ANI! Majka nestale Beograđanke očajna, evo šta je rekla za srbijanske medije

25.01.2023 - 18:35 | Vijesti >> Aktuelno

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš kaže za Kurir da više nema snage da komentariše slučaj njene kćerke o kome svakodnevno izvještavaju američki i srpski mediji.

- Ne smem da otkrivam nikakve informacije vezane za razgovor sa ministrastvom, kao ni to da li ga je bilo sa predstavnicima ministarstva. Iskreno, ne možete ni da zamislite kako se osećam - kaže Milanka i dodaje:

- Očekujem da se uskoro sve otkrije i da saznam istinu o mojoj Ani.

U Ministarstvu vanjskih poslova kako se saznaje sa Milankom Ljubičić danas je obavljen telefonski razgovor tokom kojeg je upoznata sa sadržinom obavljenih razgovora sa predstavnicom nadležnog tužilaštva u SAD.

Podsjetimo, Milanka Ljubičić u petak je zatražila zvanično od Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije da joj dostave informacije o njenoj kćerki Ani Volš koja je nestala 1. januara oko četri sata ujutru kada je taksijem trebala da se uputi ka bostonskom aerodromu kako bi odletjela za Vašington.

1317913-ana-i-brajan-vols-foto-privatna-arhiva-public-ff

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Međutim, istraga je utvrdila da poziva nije bilo, a ona se nije ukrcala na let. Takođe, Anin suprug uhapšen je prvo zbog ometanja istrage, da bi tri sedmice nakon toga krivično djelo prekvalifikovano u ubistvo.

"Sumnja se da je Brajan nakon svađe brutalno ubio suprugu Anu sa kojom ima troje djece, a zatim je isjekao na komade i bacio na deponiju koja se nalazi u blizini kuće njegove majke", navodi se u optužnici koja je pročitana prošle srijede.

Nađeni su tragovi krvi u podrumu njihove porodične kuće, kao i krvavi nož, testera, papuče sa DNK tragovima i Ane i Brajan, narukvica i ogrlica, dio odjeće, ali i torbica "Prada". Istražitelji su pronašli na deponiji i krvave peškire, ali i kese za koje se sumnja da je Brajan nakon ubistva koristio jer je dijelove tijela kasnije zamotao u stavio u kese.

Podsetimo, Brajan Volš je nekoliko dana prije zločina, ali i nakon ubistva na Guglu pretrazi tražio brojne odgovore poput "kako da se riješi tijela".