
Prije pečenja uradite ovo: IMAĆETE SAVRŠENO SOČNO MESO, UKUS MESA ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA
Prije pečenja uradite OVO, i nikada neće biti žilavo ili suvo! SAVRŠENO SOČNO MESO
Sočno, pečeno meso koje se prosto topi u ustima – nema ničeg ukusnije, čini nam se! Ipak, užitak može da pokvari kada je meso tvrdo, suvo i žilavo, pa se obrok pretvori u agoniju.
No, postoji jednostavno rješenje koje će doprinijeti da meso bude daleko ukusnije, čak i bez ikakvih priloga. Priznajemo, zahtjeva malo truda, ali vrijedi, posebno ako očekujete važne goste.
Dakle, sve što je potrebno da meso ne bi bilo suvo i bezukusno, jeste da prije termičke obrade (pečenja ili prženja) odstoji neko vrijeme u marinadi.
Marinadu pripremite po želji, ima bezbroj varijanti, a mi vam donosimo jednu prilično univerzalnu i jednostavnu.
Potrebni sastojci:
*pola šolje maslinovog ulja
*pola šolje piva
*kašika meda
*kašika soli
*3 čena bijelog luka
Priprema:
Izgnječite bijeli luk sve dok ne postane kremast, pa tome dodajte maslinovo ulje, so, pivo i med. Dobro izmješajte.
Meso isjecite po želji na komade, ili šnicle, i prelijte marinadom. Ostavite u frižideru bar 3 sata (a najbolje i preko noći), pa se bacite na pečenje ili prženje!
Zadnje objavljeno

OVO ŠTO VAM SE DOGAĐA SADA, TO JE SAMO PRIPREMA ZA NEŠTO VAŽNO: Kada naiđe negativna faza, osvijestite radosti u životu!
Zanimljivosti
NJENOJ LJEPOTI SE DIVIO SVIJET: Bila je Miss Jugoslavije, igrala je za Tita, a svi je pamte kao Mariju iz serije "Otpisani"
Slavne ličnosti
ZA NJU KAŽU DA JE PRONAŠLA ELIKSIR MLADOSTI: Ne koristi botoks, a za njenu top figuru zaslužna je jednostavna ishrana!
Slavne ličnosti
OVA FOTOGRAFIJA SA BUVLJAKA JE POSTALA HIT: Morate da vidite šta rade ove dvije žene, OSTAT ĆETE U ŠOKU
Kiosk
SUMNJALA DA JE MUŽ VARA, A ONO ŠTO JE SAZNALA JE ŠOKIRALO: Šok priča jednog od prvih srpskih detektiva: SVAČEGA SAM SE NAGLEDAO
Kiosk