POZNATI BH. METEOROLOG OBJAVIO PROGNOZU DO 14. FEBRUARA: Evo šta nas čeka

31.01.2023 - 14:51 | Vijesti >> Aktuelno

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima se očekuju slabe padavine. Povremeno će padati slab snijeg, u nizinama i slaba kiša. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka.

"U Bosni do 7. februara prognozira se povremen i slab snijeg, posebno u centralnim i istočnim predjelima.

Od 8. do 14. februara izgledno je stabilnije vrijeme bez padavina. U Hercegovini sunčano i stabilno, uz kišu smo krajem sedmice, 2. i 3. februara, nakon čega slijedi duži stabilniji period do kraja prognoznog perioda.

Do 3. februara, prognozirane vrijednosti temperatura zraka očekuju se u ispod granice uobičajenih za ovo doba godine. Minimalne vrijednosti kretaće se od -5 do 0 u Bosni, na jugu zemlje do 1 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

Blagi porast temperatura zraka izgledan je od 4. februara, pa sve do kraja prognoznog perioda. Očekivane vrijednosti vraćaju se u granice uobičajenih za početak mjeseca februara. U Bosni, tokom ovog perioda, minimalne temperature zraka kretat će se od -3 do 1, u Hercegovini oko 3 °C, a maksimalne u Bosni do 6 u Hercegovini do 11 °C", navodi se u prognozi koju potpisuje meteorolog Bakir Krajinović iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.