BOSANKA NEVJEROVATNOM LJEPOTOM OSTAVILA CIJELI SVIJET BEZ TEKSTA: Spada u 0,17 odsto ljudi na planeti i svi se otimaju oko nje

04.02.2023 - 13:27 | Praktična žena >> Moda i ljepota

Asima Sefić iz Bihaća, koju je portal "Brightside" prije dvije godine uvrstio na listu najljepših neobičnih djevojaka na svijetu, kaže kako svoju karijeru planira da ostvari van granica Bosne i Hercegovine.

"Trudila sam se da ostvarim rezultate, da budem primjer drugim mladima koji mahom odlaze iz zemlje, ali, nažalost, ni ja sebe više ne mogu vidjeti u državi za koju znam da ne mogu ostvariti svoje planove i raditi na napretku. I dalje živim u Bihaću, ali svakako ne planiram svoju budućnost da gradim ovde", rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

"S obzirom na to da se nisam htjela da nastavim da se u BiH bavim modelingom jer znam da ne bih postigla ciljeve i želje koje sam zamislila, počela sam da radim za hrvatsko tržište. Često sam dolazila u Hrvatsku, prvenstveno jer je sjedište moje agencije u Zagrebu", dodala je Asima koja je nekoliko puta bila na naslovnici "Voguea" i "Huffington Posta".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Asima Sefić (@asimasefic)

Asima priznaje kako baviti se modelingom nije uvek jednostavno.

"U modni svijet ušla sam vrlo mlada i nezrela. Naravno, trebalo mi je dosta vremena da steknem samopouzdanje, pa samim tim i da naučim kako mi ne žele baš svi dobro. Naučila sam da se za svoj uspjeh i cilj treba zasita dosta truditi jer sve ono što sam dosad ostvarila - trebalo je dosta patnje da do toga i dođem. Svaki posao, pa tako i ovaj, ima i svoje mane i vrline", zaključila je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Asima Sefić (@asimasefic)

Fotograkinja koja sarađuje sa Asimom objasnila je zbog čega obožava da radim sa njom

"Model na većini mojih fotografija je prelijepa Asima Sefić, crvenokosa djevojka sa pjegama i plavim očima, koja je postala moja najveća inspiracija. Ove fotografije su dio mog ličnog projekta koji sam započela prije više godina. Moja baza o crvenokosima i dalje raste iz mjeseca u mjesec. Riđokosi su veoma jedinstveni i imaju posebnu vezu sa publikom. Recesivni gen koji uzrokuje crvenu kosu, MC1R, zapravo je genetska mutacija i ja volim da uhvatim tu najlepšu genetsku mutaciju na svetu.", rekla je fotografkinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Asima Sefić (@asimasefic)